top of page

El programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables

El programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables va néixer l’any 2010, com a estratègia per reduir el sedentarisme i promoure l’exercici físic a la demarcació de Girona.

Dipsalut va cedir als municipis 180 Parcs i 100 Xarxes i en va dur a terme la instal·lació. Els equipaments, oberts les 24 hores i els 365 dies de l’any, faciliten la pràctica habitual d’activitat física moderada. Són propers, accessibles i d’ús gratuït.

Des de llavors, i en col·laboració amb els ajuntaments de la demarcació, Dipsalut organitza sessions d’activitat física en grup als Parcs Urbans i a les Xarxes d’Itineraris. Ho fa amb un doble propòsit: per una banda, disminuir el sedentarisme i l’obesitat; per l’altra, proporcionar oportunitats d’interacció social i d’adquisició d’altres hàbits de vida saludables.

A la Comarca de la Cerdanya es realitzen sessions amb periodicitat setmanal als municipis d'Alp, Bolvir, Ger, Fontanals de Cerdanya i Puigcerdà.

PARCS DE SALUT.jpg
Dipsalut. Parcs de Salut.jpg
Dipsalut.png

  • Facilitar que les persones usuàries dels equipaments coneguin i valorin els beneficis de l’exercici físic per a la salut i que, gràcies a això, incorporin l’activitat física a la seva vida quotidiana.

  • Crear nous espais de socialització per als usuaris del programa i incrementar el seu grau de motivació respecte a l’activitat física.

  • Afavorir que les dinamitzacions als parcs i a les xarxes esdevinguin una experiència satisfactòria per a les persones usuàries perquè els utilitzin de forma regular.

  • Oferir opcions per explorar les habilitats per a la vida.

  • Oferir eines (coneixements, habilitats i actituds) a les persones per gestionar i donar sentit a la vida.

OBJECTIUS

Pots trobar els horaris actualitzats de les sessions dirigides d'Exercici Físic i Marxa Nòrdica clicant sobre el logo del Programa:

Dipsalut. Parcs de Salut.jpg
bottom of page